2013. április 19., péntek

San José


Szen Dzsazi Kosztarika fővárosa. Nem írok ide elemzést, akit érdekel, olvassa el valami erre megfelelő oldalon. Amit mi észrevettünk: elég lepukkant, nem valami szép város, de legalább minden szuperzöld, úgyhogy az sokat dob a dolgon.



Háttérben a hegy, nem tudom melyik
Csicsen Ica, rajzfilmfigura meg a SJ valóság
Kicsit bepöccent Bob Paulson a Harcosok Klubjából
Avokádó, zöldség, kaparós sorsjegy, meg minden egyéb
az obégató utaci árusok portékája
Az emberek kedvességét nem nagyon tapasztaltuk - egyelőre, remélem ez javulni fog, ez mégiscsak a főváros. Viszont az emberek elegánsan vannak felöltözve, főleg a csajok. Velük igen jól bánt a Jóisten, úgyhogy általában van mit kirakniuk a kirakatba, amit rendszerint meg is tesznek, tartsák meg a jó szokásukat! :)
Az autóvezetés nem indonéz-szinten kaotikus, de azért eléggé: pl. a főutakon van lámpa az autósoknak, de a gyalogosoknak nincs, aminek egyenes következménye, hogy full zöld a lámpa az autósokna, három + három sáv, és keresztbe egy kisebb falunyi ember kel át az úton. Vigyázni kell, na. Kerestünk vagy másfél óráig valami helyi kajáldát, amit nagyon meglepő módon nem találtunk, úgyhogy szégyen szemre meki lett a vége. Mentségemre legyen mondva, hogy Dupla BigMac-et ettem! :)

el Big Mác
Aztán persze azonnal találtunk egy piacot mindenféle kajáldákkal, meg igazi helyi kocsmát, ment is az anyázás rendesen.

Igazi lokál
Kívülről félelmetesebb, mint belülről piac
Véletlenül 5:40-kor keltünk, nem álltak át az órák. Csillu már olyan négykor. Szóval 7 óra múlt, mi meg már reggeliztünk, meg már megírtam ezt az egészet. Ma még megnézünk 1-2 dolgot, eszünk egyet a piacon, felkapjuk Csábót a reptéren, aztán elhúzunk inet a karibi part irányába. Láw

Na még néhány plusz kép a végére:

Móki fenekébe belecsípett Juan
A kisgyerek ebolás, ezért csak kesztyűben fogdoshatja a
szent galambokat, hogy el ne kapják tőle
Eléggé menő kulcsmásoló reklám
Mack és Ethienne Hollandiából jöttek, és inet váltják meg a világot
Szép park a domb tetején - szuperzöld
Harczos emlékmű még a Nagy Háború idejéből
Nagyítás - a helyi női lakosság nagyon hagyománytisztelő,
ezért jár mindenki népviseletben

3 megjegyzés:

  1. Jééé, Mókuska haja copfban van! :))))

    VálaszTörlés
  2. Azt akarod mondani, hogy (ha jól értelmeztem a fentebbi bekezdést) a nagymellű lányok félmeztelen (ha jól értelmeztem a lentebbi bekezdést) járkálnak az utcán???

    VálaszTörlés